Maša Tonković Grabovac

Doc. dr. sc. Maša Tonković Grabovac na Sveučilištu u Zagrebu nositeljica je nekoliko kolegija iz psihologije rada i organizacijske psihologije na Hrvatskim studijima, a na specijalističkom interdisciplinarnom studiju Ekonomskog i Filozofskog fakulteta “Upravljanje ljudskim potencijalima” izvodi kolegij Razvoj ljudskih potencijala. Maša predaje i na visokim školama Edward Bernays i Algebra, na kolegijima iz područja primijenjene psihologije i upravljanja ljudskim potencijalima.

Doktorirala je na temi lažiranja na upitnicima ličnosti u selekciji, a u svom se aktualnom znanstvenom radu bavi predviđanjem različitih poželjnih i nepoželjnih organizacijskih ponašanja te očuvanjem dobrobiti zaposlenika. Gaji posebnu strast za razvojem novih psihologijskih testova, pri čemu je najviše ponosna na Hrvatski test integriteta. Za aktivnosti popularizacije znanosti nagrađena je Državnom nagradom za znanost, a spoznaje iz psihologije rada rado primjenjuje i u praksi upravljanja ljudskim potencijalima. Svoje slobodno vrijeme, koje jako vrednuje, Maša provodi skačući po blatnim lokvicama sa svojom obitelji.

ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU

Od spajalice do milijuna – nepoželjna organizacijska ponašanja

Kad govorimo o nepoželjnim organizacijskim ponašanjima, mislimo na sva namjerna ponašanja koja krše važne organizacijske norme i predstavljaju prijetnju dobrobiti organizacije i/ili njezinim članovima. U predavanju će vam Maša približiti znanstvene spoznaje o tome koja sva nepoželjna ponašanja možete očekivati u organizaciji te što može prethoditi njihovoj pojavi. Saznat ćete kako se ona mogu mjeriti te koliko su pojedina nepoželjna organizacijska ponašanja prisutna u hrvatskom kontekstu. Predavanje će završiti raspravom o preveniranju i suočavanju s takvim ponašanjima u praksi upravljanja ljudskim potencijalima.

Podijeli predavača

    *Unosom e-mail adrese pristajete na primanje novosti o HR Days konferenciji. Možete otkazati primanje novosti u bilo kojem trenutku klikom na 'Unsubscribe'.

    This will close in 0 seconds