Vesa-Pekka Kirsi

Više od dvadeset godina na rukovodećim pozicijama u međunarodnim kompanijama dokazalo je Vesa-Pekka – Vesku – da je posao vođenja bližnjih najinspirativniji, a ujedno i zamorniji od svih. Informacijsko doba, društva koja nikad ne spavaju, konkurentnost našeg radnog okruženja zajedno s neprestanim makroekonomskim promjenama i geopolitičkim iznenađenjima pandemije, pa čak i rata, postavljaju vrlo visoke standarde u modernom vodstvu. Ne manjka ‘najboljih praksi’ za leadere niti novonastalih trendova vodstva koje treba implementirati i učiti. Osim toga, potrebna je kreativnost i proaktivnost kako bismo se prilagodili promjenjivim potrebama svih u radnom okruženju.

Sve to potiče leadere na samoprocjenu -analizu i -poboljšanje. Ipak, duboko u sebi, leaderi su isti kao i svi ostali: sposobna, ali ograničena ljudska bića s teško promjenjivim osobinama ili predrasudama i s jednako ograničenom moći obrade. Balansiranje između vanjskih zahtjeva i vlastitih unutarnjih ograničenja ponizan je zadatak za svakog leadera.

Tijekom svoje vodeće karijere u međunarodnim korporacijama, tvrtkama i start-upovima, Vesku je vodio ljude i timove na tri kontinenta, 12 zemalja i više vremenskih zona. Tijekom godina usavršavao je vlastiti stil vođenja, pristup i filozofiju. Njegovo područje specijalnosti je vođenje promjena i vođenje tvrtki, timova i sebe kroz bolan, ali neophodan proces transformacije.

Za Veskua, desetljeća su uklonila glamur često povezivan s visokim rukovodećim ulogama i ostavila mu ono što on misli da je srž vodstva: vodstvo je posao u usporedbi s bilo kojim drugim poslom koji treba obaviti, i on, kao i svaki drugi posao, zaslužuje da se obavi što bolje.

KLJUČNE TOČKE VESKUOVE PREZENTACIJE:
• raspravlja o evoluciji i izazovima u suvremenom vodstvu
• izaziva nas na veću introspekciju i razmišljanje kao pojedince i kao vođe
• govori o putu osobnog rasta vođe

Podijeli predavača