Sandra Ćupurdija

Sandra Ćupurdija bavi se savjetovanjem u području upravljanja ljudskim potencijalima od 2015. godine, od uređenja organizacijskog dizajna sa svrhom optimalnog funkcioniranja poslovnih procesa do upravljanja apsentizmom kao jednog od ključnih izazova s kojim se organizacije suočavaju u posljednjih nekoliko godina.

Svoje iskustvo „duguje“ dugogodišnjem radu na HR managerskim pozicijama u vodećim hrvatskim i međunarodnim tvrtkama u različitim poslovnim sektorima, gdje je radila sa svim razinama managementa, a sudjelovala je i u svim razinama upravljanja ljudskim potencijalima, od administrativne do strateške.

Suradnica je Simulus grupe kao edukator na brojnim projektima. Osnivačica je udruge Life Friendly Firm koja pomaže tvrtkama da svojim zaposlenicima pruže “Human centered work experience”.

Nakon bogate korporativne karijere, surađivala je s brojnim tvrtkama i javnim ustanovama. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a školovanje nastavlja na Cotrugli Business School, gdje stječe titulu MBA.

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI NA RADIONICI

Kakva je veza između leadershipa i bolovanja?

Znate li da u Hrvatskoj svaki radnik prosječno izostaje 55 dana, od čega više od 13 dana provede na bolovanju?

Većina poslodavaca za povećani broj izostanaka uzrokovanih bolovanjima “krivi” radnike odnosno liječnike no činjenica je kako i dio “krivice” snose i sami poslodavci – najčešće neposredno nadređeni menadžeri.

Istraživanja o apsentizmu pokazuju da je više od 80% zaposlenika barem jednom bilo na bolovanju zbog stresa na poslu, pri čemu više od trećine ističe kako je stres direktno uzrokovan načinom rukovođenja. 

Kompetencije rukovoditelja, njihova osobnost, način komunikacije i način na koji prepoznaju vrijednost svojih zaposlenika direktno utječu na radnu uspješnost, ali i na izostanke zaposlenih.

Na ovoj radionici detaljno ćemo prikazati kako apsentizam utječe na vašu organizaciju te kako prepoznati vezu između izostanaka i načina rukovođenja, kao i na koji način možete utjecati na promjenu ponašanja i samim time poboljšati poslovne rezultate.

S ove radionice izaći ćete s praktičnim savjetima kako izmjeriti apsentizam uz pomoć nekoliko metrika koje će vam pokazati imate li zaista problem, na koji način trebate djelovati, posebno u odnosu na način na koji se rukovodi ljudima.

Sandra Ćupurdija radionicu će voditi u suradnji s Majom Vučić.

Podijeli predavača