Maja Vučić

Maja Vučić se bavi organizacijskom psihologijom od 2006. godine, od utvrđivanja uzroka problema unutar tvrtke, dijagnoze slabih i jakih strana ljudskih potencijala,  selekcije zaposlenika po principu “prava osoba na pravom mjestu” i razvojem praktičnih i primjenjivih edukacija po mjeri u području menadžerskih vještina, komunikacijskih vještina, razvoja osobnih potencijala i međuljudskih odnosa.

Kao kognitivno-bihevioralni terapeut u edukacijama koristi brojne alate i tehnike za mijenjanje ponašanja i rješavanje ciljanih problema.

Suradnica je Simulus Grupe kao edukator na brojnim projektima. Osnivačica je udruge Life Friendly Firm koja pomaže tvrtkama da svojim zaposlenicima pruže „Human-centered working experience“.  Surađivala je s brojnim tvrtkama, javnim ustanovama i individualcima kao edukatorica iz područja visokog managementa i visoke politike za osobni rast i razvoj, komunikaciju, prezentacijske vještine i javne nastupe.

Diplomirala je na FFZG, Odsjek za psihologiju.

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI NA RADIONICI

Kakva je veza između leadershipa i bolovanja?

Znate li da u Hrvatskoj svaki radnik prosječno izostaje 55 dana, od čega više od 13 dana provede na bolovanju?

Većina poslodavaca za povećani broj izostanaka uzrokovanih bolovanjima “krivi” radnike odnosno liječnike no činjenica je kako i dio “krivice” snose i sami poslodavci – najčešće neposredno nadređeni menadžeri.

Istraživanja o apsentizmu pokazuju da je više od 80% zaposlenika barem jednom bilo na bolovanju zbog stresa na poslu, pri čemu više od trećine ističe kako je stres direktno uzrokovan načinom rukovođenja. 

Kompetencije rukovoditelja, njihova osobnost, način komunikacije i način na koji prepoznaju vrijednost svojih zaposlenika direktno utječu na radnu uspješnost, ali i na izostanke zaposlenih.

Na ovoj radionici detaljno ćemo prikazati kako apsentizam utječe na vašu organizaciju te kako prepoznati vezu između izostanaka i načina rukovođenja, kao i na koji način možete utjecati na promjenu ponašanja i samim time poboljšati poslovne rezultate.

S ove radionice izaći ćete s praktičnim savjetima kako izmjeriti apsentizam uz pomoć nekoliko metrika koje će vam pokazati imate li zaista problem, na koji način trebate djelovati, posebno u odnosu na način na koji se rukovodi ljudima.

Maja Vučić će voditi radionicu u suradnji sa Sandrom Ćupurdijom.

Podijeli predavača