Geertrui Mieke De Ketelaere

Geertrui Mieke De Ketelaere posjeduje magisterij iz građevinskog i industrijskog inženjeringa, a tijekom svojih studija specijalizirala se za robotiku i umjetnu inteligenciju. Tijekom proteklih 28 godina radila je za nekoliko multinacionalnih tvrtki na svim područjima podataka i analitike (IBM, Microsoft, SAP, SAS, itd.). S poslovnog konzultantskog stajališta specijalizirana je za definiranje poslovnog okvira umjetne inteligencije, od potencijalne vrijednosti do unaprijed definiranih rizika. S razumijevanjem retrospektive, uvida i perspektive tehnologija umjetne inteligencije, često djeluje i kao stručnjak i trener iza kulisa.

U svojim javnim predstavljanjima i nedavnoj knjizi, Mieke se fokusira na demistifikaciju umjetne inteligencije. Državni tajnik za digitalizaciju, Mathieu Michel, imenovao je Mieke “Digital Mind” 2020. godine, dok je 2022., Mieke je bila drugoplasirana u izboru za “ICT Personality of the Year” u Belgiji. Danas Mieke nastavlja dijeliti svoju viziju o budućnosti umjetne inteligencije kao govornica na međunarodnim radio, televiziji i konferencijama.

Što možete očekivati na predavanjuThe Good, the Bad & the Ugly of AI” :

Mieke će vas povesti na dinamično istraživanje utjecaja i vrijednosti umjetne inteligencije u području ljudskih resursa. Na početku će se posvetiti “dobrom”, gdje umjetna inteligencija nadmašuje određene ljudske sposobnosti. No, prepoznavanjem jedinstvenih snaga ljudske inteligencije, budućnost će poticati simbiotsku suradnju između ta dva entiteta. Dodatno, obratit će se “lošem” usmjeravajući se na uobičajene zamke u trenutnim projektima umjetne inteligencije u tvrtkama – od grešaka u podacima za obuku do nesvjesnih pristranosti i nesporazuma na razini ljudi i procesa.

Dobit ćete uvid u ispravljanje tih problema i navigaciju za uspješnu integraciju umjetne inteligencije u budućnosti. Naposljetku, suočit će vas s nekim “ružnim” stvarnostima, uključujući namjerno zloupotrebu umjetne inteligencije u područjima poput lažnih vijesti i obmanjujućeg govora.

Podijeli predavača