Danijela Ostojić

Klinički psiholog sa preko 10 godina iskustva u radu sa djecom, adolescentima i odraslim. Pored kliničke psihologije, bavi se i kognitivno bihejvioralnom terapijom. Poslije završenog studija na Filozofskom fakultetu u Banja Luci, upisala je edukaciju iz kognitivno bihejvioralne terapije na Institutu Albert Ellis u Beogradu, što ju dovodi u svijet psihoterapije.

Na početku karijere bila je opčinjena psihodijagnostikom, naročito u razvojnom dobu što ju je dovelo do forenzičke psihologije. Počinje se baviti sudskim slučajevima te postaje sudski vještak iz područja psihologije. Danijelina karijera obilježena je intezivnim radom sa neurotskim poremećajima poput anksioznih i depresivnih stanja kao i različitim formama razvojnih problema kod djece.

Od početka projekta mentalnog zdravlja u BiH, aktivan je član mnogobrojnih edukacija koje su implementirane u Centrima za mentalno zdravlje. Stava je da je mentalno zdravlje od presudne važnosti za opstanak civilizacije. Rad na sebi podrazumijeva upoznavanje svojih dubina, nesvjesnog i obrazaca ponašanja koji nas remete da ostvarimo svoj pun potencijal.

U jednom životnom trenutku, potpuno se posvećuje psihoterapijskom radu i otvara svoje psihološko savjetovalište, čija je preteča njezin instagram profil danijela.ostojic_psiholog.

Što možete očekivati na predavanju?

Odnosi između ljudi u psihološkom kontekstu, predstavljaju najizazovniji teren za rad. Nije ništa lakše ni području partnerskih odnosa. Sjajna vijest jest da se na odnosima radi. Ako naučite kako, možete biti sjajan partner, prijatelj, kolega, roditelj.

Podijeli predavača