Antun Macan

HR menadžer | IBM iX Croatia

Dok je studirao sociologiju, rumunjski jezik i književnost na preddiplomskom studiju aktivan je bio u AEGEE-u (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) i Erasmus+ programu. Njegov angažman bio je usmjeren na promicanje međukulturnog razumijevanja, mobilnosti mladih i društvenog djelovanja i odgovornosti među mladima u Europi. Nakon završenog preddiplomskog studija, završava diplomski studij HR menadžmenta.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u farmaceutskoj industriji u Berlin-Chemie Menarini, gdje je radio u odjelu marketinga. Nakon stečenog iskustva, prelazi u privatni zdravstveni sektor i pridružuje se timu Poliklinike Bagatin u ulozi HR generalista, a zatim napreduje do pozicije HR menadžera.

Od 2022. godine, Antun radi kao HR menadžer u globalnoj digitalnoj agenciji IBM iX Croatia u Zagrebu. Njegova glavna područja interesa uključuju razvoj i održavanje korporacijske kulture, kao i strategije za beneficije i kompenzacije zaposlenicima. Uključen je i u rad Diversity and Inclusion odjela koji kreira inicijative, učeći o različitostima i podršci koja je nužna za pozitivno radno okruženje i daljnji razvoj svih zaposlenika.

Podijeli predavača