Andrija Vrhovnik

Andrija Vrhovnik je psiholog koji radi u A1 Hrvatska na poziciji Specijalista za analizu HR podataka (People Analytics Specialist). U A1 Hrvatska započinje svoju karijeru kao student, a kroz A1 Start program stručnog usavršavanja za poslove budućnosti okrenuo se podatkovnoj znanosti. Danas njegov profesionalni put obuhvaća integraciju njegova dva najveća interesa, organizacijske psihologije i podatkovne znanosti kako bi analizirao, razumio i unaprijedio HR procese. S posebnim interesom za primjenu podatkovne znanosti u HR-u i digitalnu transformaciju, Andrija je predan poboljšanju angažiranosti zaposlenika, optimizaciji potencijala radne snage te modernizaciji HR-a.

Kroz svoj rad Andrija omogućuje HR-u donošenje informiranih odluka kroz analizu podataka i istraživanje zadovoljstva i angažiranosti zaposlenika. Paralelno, Andrija se bavi i automatizacijom HR procesa putem low-code/no-code aplikacija kako bi kroz digitalizaciju smanjio operativno opterećenje kolega u odjelu te poboljšao iskustvo zaposlenika s internim HR praksama.

U kontekstu zapošljavanja Generacije Z, Andrija će otkriti trendove iz prve ruke, kao i podatke i zaključke iz sveobuhvatnog istraživanja koje je A1 Hrvatska provela o navikama, stavovima i prioritetima u poslovnom okruženju generacije Z. Radi se o kvantitativnom i kvalitativnom istraživanju u suradnji s agencijom Humanact koje je obuhvatilo više od 400 sudionika, studenata i zaposlenika u dobi od 19 do 26 godina (generacija Z) i od 26 do 35 (generacija Y).

Što možete očekivati na panelu?

Generacija Z će do 2025. činiti više od jedne četvrtine radnog stanovništva, označavajući promjenu u dominaciji radne snage i uvod u novu eru vodstva.

Jesu li dosada navedene specifičnosti ove generacije mitovi ili stvarnost, kako tvrtke mogu reagirati na očekivanja pripadnika ove posve digitalne generacije i koje su njihove prednosti koje bismo se svi trebali truditi usvojiti, raspravit će naši sudionici panela: psihologinja Maja Vučić, Tik Tok mentor Dario Marčac, People & Communication Manager tvrtke Netgen Mateja Terek i People Analytics Specialist tvrtke A1 Andrija Vrhovnik.

Podijeli predavača

    *Unosom e-mail adrese pristajete na primanje novosti o HR Days konferenciji. Možete otkazati primanje novosti u bilo kojem trenutku klikom na 'Unsubscribe'.

    This will close in 0 seconds