RADIONICA: Pakao fluktuacije – kako da ne odlaze by Simulus

Generacija Z postaje sve veći dio radne snage. Moramo ih privući pa zadržati dovoljno dugo da se razviju u zvijezde. Kraće se zadržavaju na radnom mjestu i glasniji su u izražavanju svojih želja i potreba nego prethodne generacije, pa nam idu na živce. Idu nam na živce, ali i mi smo generaciji naših roditelja na poslu išli na živce. Ima li uopće razlike ili previše filozofiramo?

U svakom slučaju, moramo im, uz minimalna ulaganja, dati radnu okolinu u kojoj će se moći razvijati i dati doprinos. A da bismo to mogli moramo razumjeti njih, njihove potrebe i razloge zašto imaju takve potrebe. 

Spojit ćemo svjetska i naša istraživanja s primjerima iz psihoterapijske prakse i pokazat ćemo vam kako mladi na početku karijere trenutno razmišljaju, kako se osjećaju i što im je zaista potrebno da bi funkcionirali na poslu. Je li recimo mentoring Xanax koji samo rješava posljedicu ili je mentoring terapija koja se bavi uzrokom njihove konkretne potrebe? Što im je ZAISTA potrebno?

Saznajte kako uz minimalna ulaganja možete u svojoj organizaciji stvoriti radnu okolinu u kojoj će nove generacije osjećati da se mogu razvijati i dati smislen doprinos. Proći ćemo kroz istraživanja, analize, pobijanja mitova, psihoterapije i zdravog razuma, a vjerojatno ćemo se i malo nasmijati dok kroz sve to prolazimo.