Budućnost je stigla: Kako se nositi s AI revolucijom u HR-u?

Primjena umjetne inteligencije u HR-u otvara vrata novim spoznajama i mogućnostima, osvjetljavajući put kroz kompleksna pitanja budućnosti rada i upravljanja ljudskim resursima. Budite korak ispred i pridružite nam se na 12. HR Days konferenciji!

Živimo u dobu u kojem se umjetna inteligencija polako, ali sigurno i nepovratno uvlači u sve sfere našeg života. Dok neki s oduševljenjem dočekuju promjene koje tehnološki napredak donosi, drugi su poprilično skeptični. 

Brige oko utjecaja AI-a na naše društvo, baš kao i poslovno okruženje, raznovrsne su i duboko ukorijenjene.

AI je stigao, jesmo li spremni?

Predavanjem ‘The good, the bad & the ugly of AI’, stručnjakinja za umjetnu inteligenciju Geertrui Mieke De Ketelaere otkrit će nam sve ono što nismo znali da želimo znati o AI-ju u svijetu HR-a.

Geertrui je stekla nevjerojatno bogato iskustvo tijekom 28 godina rada za vodeće multinacionalne tvrtke poput IBM-a, Microsofta, SAP-a i SAS-a, fokusirajući se na područje podataka i analitike. Iz njenog iskustva proizlazi stručno razumijevanje potencijala umjetne inteligencije te izazova s kojima se suočavamo.

Zajedno ćemo krenuti na dinamično istraživanje utjecaja i vrijednosti umjetne inteligencije u području ljudskih resursa. 

Počet će s istraživanjem “dobrog”, gdje će istaknuti područja u kojima umjetna inteligencija nadmašuje ljudske sposobnosti. No, istovremeno će naglasiti važnost ljudske inteligencije te potrebu za simbiotskom suradnjom između čovjeka i tehnologije.

Pritom će se osvrnuti na “loše” aspekte, ističući uobičajene zamke i izazove s kojima se tvrtke suočavaju u implementaciji AI projekata, uključujući greške u podacima i pristranosti. Pružit će nam uvid u rješavanje tih problema te navigaciju za uspješnu integraciju umjetne inteligencije u budućnosti.

Na kraju, suočit će nas s nekim “ružnim” stvarnostima, ističući potencijalnu zloupotrebu AI-a u sferama poput lažnih vijesti i manipulacije.

Podijeli ovu objavu