Fleksibilnost u radu ključ je uspjeha u budućnosti

Različite generacije, ali i potpuna fleksibilnost radnog mjesta teme su na kojima je Nigel stavio naglasak u svom predavanju “Re-imagining Learning, Development and Reward for a Changing World”.

Promjene, promjene i promjene – riječi su koje su obilježile posljednju HR Days konferenciju. U istom tonu, ali ovaj put o promjenama na tržištu rada govorio je i Nigel Jeremy.

“U posljednjih nekoliko godina konstantno smo na udaru promjena – od koronavirusa, preko Brexita, rata u Ukrajini, mogućih kriza, migracije radne snage, pa sve do pojave pet potpuno različitih generacija na tržištu rada”, kazao je Nigel.

Različite generacije, ali i potpuna fleksibilnost radnog mjesta teme su na kojima je Nigel stavio naglasak u svom predavanju “Re-imagining Learning, Development and Reward for a Changing World”.

Različitosti među ljudima ono je što ovaj svijet čini zanimljivim, no kako uskladiti potrebe svih, izazov je s kojim se danas više nego ikada susreću HR stručnjaci. 

“Benefiti poput povećanja plaća, bonusa, službenih automobila, dionica ili godišnjih profita uvijek su dobrodošli, ali oni danas nisu dostatni. Kako bi opstali i nastavili rasti, poslodavci moraju postati kreativni i fleksibilni”, istaknuo je. 

Kada govori o fleksibilnosti, Nigel naglašava kako se ovdje ne osvrće na klizno radno vrijeme ili rado od kuće. Prema njemu, poslodavci se moraju prilagoditi “nomadskom” načinu rada koji danas postaje sve popularniji. Tako, smatra kako bi svaki poslodavac trebao razmišljati o uvođenju potpuno fleksibilnog rada. Preciznije rečeno, svojim zaposlenicima trebali bi omogućiti rad s bilo koje lokacije, kao i mogućnost kreiranja vlastitog radnog vremena. 

“Možemo vidjeti kako ovakav način rada najviše privlači milenijalce koji se u sve većoj mjeri okreću nomadskom radu. Lideri moraju biti svjesni promjena koje se dešavaju na tržištu. Morate ih prigliti i rasti zajedno s njima jer jedino tako možete prati korak s novim trendovima”, zaključio je.

Podijeli ovu objavu