Najbolje regionalne HR prakse: Svojom inovativnošću istaknule su se Atlantic Grupa, Belje te Webpower

Nagrada za najbolje HR prakse priznanje je predanom i planskom radu tvrtki i organizacija, timovima i pojedincima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima.

Spušten je zastor na jubilarnu, 10. HR Days konferenciju.

Naše dvodnevno druženje ove godine okupilo je više od 600 HR profesionalaca iz Hrvatske, regije i svijeta koji su nam se još jednom pridružili u Rovinju. Uz predavanja iznimnih domaćih i stranih HR stručnjaka, debate o aktualnim temama te praktične radionice, ovogodišnja konferencija je ponudila i sadržaj bez kojeg ne može i ne smije proći niti jedna naša konferencija – dodjelu nagrada najboljim HR praksama u prošloj godini.

Ovo priznanje MojPosao dodjeljuje od 2010. godine, a stručni žiri sastavljen od strane profesionalaca iz područja ljudskih resursa ove godine morao je proći kroz 49 pristiglih prijava. Ovogodišnjem izdanju možemo dodati i pridjev “regionalni” jer su po prvi puta prijave dobih HR praksi, osim iz Hrvatske, stizale i iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije te Srbije. Naš stručni žiri u kojem su se našli Vanda Lugarov s portala MojPosao, Mojra Dautović, Bruketa&Žinić&Grey, Antea Popović Iz Victus Grupe te Željko Antolić iz Ericsson Nikola Tesla, imali su zadatak odabrati pet finalista.

Prema njihovom sudu ovogodišnji finalisti su: Webpower Adria d.o.o., Belje Plus d.o.o., Poslovna inteligencija d.o.o. iz Hrvatske, Atlantic Grupa d.d. iz Makedonije te Endava d.o.o. Beograd iz Srbije.

Publika daje odlučujući glas

Kako bismo žiriju pomogli u odabiru onih najboljih, svake godine ocjenjivačkom sudu pridružujemo dodatnog člana – našu publiku, odnosno sudionike konferencije. Uoči svečanosti podjele nagrada, predstavnici HR odjela tvrtki koje su ušle u finale održali su kratke, desetominutne prezentacije, nakon čega je uslijedilo glasovanje publike. Evo i konačnih rezultata:

Prvo mjesto zaslužila je kompanija Webpower za svoj originalan projekt Četverodnevni radni tjedan. Drugo mjesto osvojila je tvrtka Belje i to za projekt Be Agri Future, dok je treće mjesto pripalo Atlantic Grupi s projektom Atlantic Bank.

HR prakse vraćaju se dogodine, a mi se veselimo novim prijavama inovativnih projekata koji promiču ulogu HR-a u kompanijama i na taj način unaprjeđuju kvalitetu rada svojih zaposlenika i poslovne rezultate.

Podijeli ovu objavu