Josip Pavliček

Josip Pavliček je magistar kriminalistike i doktor kaznenopravnih znanosti i kriminologije s 26 godina iskustva u neposrednom istraživanju najtežih kaznenih djela i upravljanju različitim policijskim organizacijskim jedinicama. Od toga je 14 godina proveo kao profesor na pravnom fakultetu u Zagrebu, Sveučilištu u Rijeci i Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Autor je više visokoškolskih udžbenika iz područja metodologije intervjuiranja, detekcije laganja i kriminalističkog istraživanja te brojnih stručnih i znanstvenih radova. Kroz provođenje više znanstveno-istraživačkih projekata kreirao je specifične pristupe u metodologiji intervjuiranja tijekom izlaznog intervjua, selekcijskog intervjua, sigurnosnog intervjua, osigurateljnog protuprijevarnog intervjua. Također je u korporativnu praksu uveo primjenu specijaliziranih upitnika za otkrivanje potencijalnih sigurnosnih rizika kod kandidata u postupku selekcije i upitnika za provođenje internih istraga.

Posljednjih godina glavni fokus njegovog djelovanja usmjeren je na praktičnu primjenu metodologije za detekciju laganja u poslovnoj komunikaciji. Svoja specifična znanja i iskustva kao konzultant i predavač na brojnim znanstveno-stručnim konferencijama i skupovima te specijalističkim edukacijama stavlja na raspolaganje HR stručnjacima, internim revizorima, menadžerima i stručnjacima za sigurnost.

Što možete očekivati u 1 na 1?

  • Jesmo li doista svjesni mogućnosti i dosega intervjua kao metode za prikupljanje informacija i kako to utječe na selekciju kandidata. Je li vrijeme za selekcijski intervju 3.0?
  • Kako metodološka iskustva iz istražnog, sigurnosnog i drugih srodnih područja intervjuiranja mogu unaprijediti selekcijski intervju?
  • Kako metodika pripreme i postavljanja pitanja može pomoći prikupljanju veće količine relevantnih informacija od kandidata, pa i onih koje nisu početno namjeravali podijeliti?
  • Dobili smo odgovor i što s njim? Kako ga ispravno interpretirati i u njemu prepoznati laž?
Podijeli predavača