Bill Boorman

Bill Boorman je zadnjih 30 godina uvijek radio poslove povezane sa zapošljavanjem i regrutacijom. Misli da bi ga ostali opisali kao osobu koja premašuje normu u većini onog što radi. Daje drugačiji pristup regrutaciji i umrežavanju, i posjeduje velik broj poslovnih kontakata. Ranije je imao „pravi posao“ kao voditelj HR odjela i treninga za državni Zavod za zapošljavanje, gdje je radio 12 godina, prije pokretanja svoje tvrtke za pružanje usluga edukacije. S početkom recesije ostaje bez posla kada otkriva društvene medije, a ostalo je povijest. John Sumser ga opisuje kao „eksplozivni kaos”, a China Gorman kao „kralja social recruitmenta”.

Djeluje u 5 ključnih područja: integriranje social recruitmenta za korporacije (koje obično imaju 5000+ zaposlenika), organiziranje i održavanje TRU (The Recruiting Unconference) konferencija diljem svijeta i kreiranje sadržaja – od blogova do izvještaja istraživanja za tehnološke tvrtke. Još jedno područje kojem je posvećen je savjetovanje – radi s nizom tvrtki i savjetuje ih o proizvodima i aplikacijama za zapošljavanje poput Evenbase,  Jobberate,  LabOfApps,  RolePoint i  JobPage.
Također, jedan od njegovih interesa je predavanje na konferencijama, kao Key-note speaker govori o tome kako regrutirati, prepoznati talente, pokriva teme tehnologije i ljudskih potencijala na konferencijama i događajima širom svijeta te djeluje kao voditelj događaja (MC). Održao je predavanja u 12 zemalja,na 4 kontinenta.

Podijeli predavača