Adrian Furnham

Adrian Furnham je profesor psihologije, akademik, autor knjiga i motivacijski govornik.

Educirao se na London School of Economics gdje je stekao zvanje magistra ekonomskih znanosti, te na Sveučilištu u Oxfordu gdje je doktorirao (D. Phil). Nakon toga stekao je doktorat znanosti i zvanje D.Litt. Ranije je bio predavač psihologije na Pembroke Collegeu u Oxfordu, a bio je i profesor psihologije na University College London od 1992. do 2018. godine.

Predavao je na mnogobrojnim Sveučilištima kao gostujući profesor, između ostalog, na Sveučilištu New South Wales, University of West Indies, University of Hong Kong i University of KwaZulu-Natal. Također je bio gostujući profesor menadžmenta na Henley Management Collegeu.

Trenutno je pomoćni profesor menadžmenta na Norwegian School of Management.

Poput Noela Cowarda, on vjeruje da je posao zabavniji od same zabave i smatra da je dobro „prilagođen radoholičar“. Već dugi niz godina svako jutro biciklira na posao.
Adrian voli pisati popularne članke, putovati u egzotične zemlje, savjetovati druge po pitanju životnih problema, „raspravljati“ na večerama, ali i odlaziti u kazalište.

Napisao je preko 1300 znanstvenih radova i 95 knjiga.

ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU

Kako prepoznati potencijalne lidere?

Predavanje će se baviti najnovijim saznanjima u procjeni „velikih potencijala“ na radnom mjestu. Posebno se odnosi na one čimbenike koji predviđaju uspjeh u vodećim „liderskim“ ulogama. Počinje pregledom literature iz proteklih pedeset godina i onoga što pokazuju nove studije, kako identificirati sposobnosti, motivaciju i osobine zaposlenika koje su povezane s radnim uspjehom i izvrsnošću vođenja. Zatim razmatra kako procijeniti, koristeći različite metode, buduće lidere te prednosti i nedostatke svakog od njih. Adrian će pokušati objasniti koji su mehanizmi i procesi bitni i važni za uspjeh lidera.

ŠTO VAS OČEKUJE NA RADIONICI

Razvoj u procjeni i selekciji zaposlenika

Ova radionica će se osvrnuti na stare i nove metode za procjenu ljudi na poslu.

Posebna će se pozornost posvetiti novim metodama i postoji li dokaz njihove valjanosti.

Podijeli predavača