RADIONICA: Agilnost učenja – ima li znanje rok trajanja i zašto je važno znati ne znati

Promjenjivost, nesigurnost, neodređenost i nepredvidivost sve su snažnije prisutni u našem osobnom i poslovnom kontekstu, a time i potreba za razvojem naše sposobnosti navigacije kompleksne prirode problema i zadataka sa kojima se suočavamo.

Što je agilnost učenja, i zašto je toliko važna? Što je točno znanje i Ima li to znanje rok trajanja? Što je za uspjeh u današnjem svijetu važnije – naša sposobnost učenja ili sposobnost otpuštanja stečenog znanja? Je li važnije znati znanje ili znati biti u neznanju?

Radionica „Koliko ste dobri u „ne znam“?“ pomoći će vam istražiti vaš odnos prema nesigurnosti i nepoznanicama, potaknuti svjesnost o važnosti vještina suočavanja s neizvjesnošću i nestabilnošću okruženja, te prihvaćanja činjenice da nemamo uvijek potrebne odgovore i ne možemo sa željenom sigurnošću predvidjeti stvarne ishode.

Upoznat ćemo pojmove emocionalne i mentalne agilnost, učiti razlikovati situacije u kojima je (ne)znanje opasnost i onih u kojima je (ne)znanje prilika, upoznati tehnike svjesne i namjerne promjene načina razmišljanja i perspektive, i kako ih koristiti kao izvor novih ideja i mogućnosti.