PANEL: To return or not to return

Kako svjedočimo sve većem broju organizacija koje razmatraju opciju povratka svojih zaposlenika u fizičke radne prostore, ili su ih već i ‘vratile’ postavlja se pitanje – jesu li urede samo prošlost ili su ključni za budućnost rada?

S jedne strane, zagovornici povratka u urede ističu prednosti koje proizlaze iz osobne interakcije, timskog duha i spontane kolaboracije koje su često teže ostvarive u virtualnom okruženju. Oni vjeruju da su uredi središte inovacije, ključni za razvoj radne kulture i izgradnju snažnih međuljudskih odnosa.

S druge strane, postoji sve glasniji glas onih koji se zalažu za nastavak rada na daljinu ili hibridnog modela rada. Oni ukazuju na uštede u vremenu i troškovima putovanja, veću fleksibilnost u radnom vremenu te poboljšanu ravnotežu između poslovnog i privatnog života kao ključne prednosti koje pruža rad od kuće.

Kroz ovu panel raspravu, nastojat ćemo istražiti argumente i pružiti uvid u kompleksnost ove teme kako bismo bolje razumjeli kako oblikovati budućnost rada.