HR Days 2021.: O liderima budućnosti i stvaranju (iz) kaosa!

Deveto izdanje HR Days konferencije ponovno će na jednom mjestu okupiti vodeće regionalne stručnjake iz područja ljudskih resursa.

Istinski i autentični lideri koji uspijevaju okupiti a potom i inspirirati ljude oko sebe prava su rijetkost, gotovo endemske vrste, u današnjem nesigurnom poslovnom svijetu. 

U okolnostima koje najoštrije kažnjavaju svaku krivu procjenu i grešku u koracima, stvarajući strah od mogućeg neuspjeha i potičući ‘igranje na sigurno’ kojim ništa ne možemo izgubiti, ali niti dobiti, lideri su svjesno prihvatili ulogu lučonoša uspjeha i pokretača prijeko potrebnih promjena.

Vođeni razmišljanjem prema kojem je ‘poslovođa onaj tko kaže idi, a vođa onaj tko kaže idemo’, vlastitim primjerom trasiraju put kojim organizacija treba ići, istovremeno budeći zanos među zaposlenicima i gradeći motivirajuću radnu okolinu u kojoj je jedina greška – ne pokušati.

Nikad aktualnija tema leadershipa naći će se u fokusu 9. po redu HR Days konferencije u organizaciji portala MojPosao, koja će se održati 22. i 23. rujna u Rovinju, nudeći pritom sadržajan i raznolik program!

Što čini lidera i kako se snaći u novom svijetu (HR) rada?
Profesor psihologije, autor i motivacijski govornik Adrian Furnham svojim predavanjem „Kako prepoznati potencijalne lidere“ približit će nam metode identificiranja sposobnosti, motivacije i osobina zaposlenika koje su povezane s radnim uspjehom i izvrsnošću vođenja.

Skip Bowman, jedan od vodećih europskih govornika o načinu razmišljanja, upoznat će nas s Growth mindsetom i utjecajem koji navedeni koncept ima na inovacije, korisničku uslugu, kvalitetu i poslovne suradnje tvrtki i organizacija.

O ‘vječnom’ izazovu motivacije zaposlenika govorit će motivacijski govornik, stručnjak za radnu snagu i zadržavanje zaposlenika te glazbenik (ujedno i dobitnik nagrade Emmy!) Clint Pulver, koji je svojim radom transformirao način na koji korporacije stvaraju trajnu lojalnost zaposlenika.

Višestruko nagrađivana doktorica bihevioralne medicine Lisa Bélanger pokazat će nam kako se saznanja iz bihevioralnih istraživanja mogu primijeniti na radnom mjestu u svrhu optimiziranja performansi, produktivnosti i inovativnosti lidera, kao i cijelih timova. 

O novom svijetu (HR) rada, izgradnji kulture tvrtke bez nametanja i ulozi lidera u procesu kreiranja korporativne kulture više ćemo doznati od Virginie Colurcio, potpredsjednice za ljude i kulturu EMEA u Prologisu i nekadašnje direktorice ljudskih resursa u Netflixu.

Uz predavanje „Stvaranje (iz) kaosa: liderska kompetencija 21. stoljeća“ konzultantice za razvoj liderstva Žane Goić Petričević doznat ćemo kako je današnji kontekst lidera – kaos, u kojem jedni stvaraju buku, a drugi smislen zvuk. 

Rad na daljinu nikad nije bio bliže
Kao i prethodnih godina, pored interesantnih predavanja, HR Daysi će pod ‘svjetla reflektora’ staviti aktualne procese i trendove na tržištu rada, a ovogodišnja konferencija ponudit će dva okrugla stola.

Prvi, pod nazivom ‘Rad na daljinu nikad nije bio bliže’, za cilj ima dati jasniju sliku budućnosti rada u Hrvatskoj i pružiti konkretne odgovore na pitanja poput:

„Hoćemo li jesen dočekati radeći iz ureda, od kuće, ili ćemo, pak, kombinirati ova dva oblika rada?“
„Uzimaju li poslodavci u obzir želje zaposlenika prilikom donošenja odluke o organizaciji rada?“
 „Imaju li poslodavci jednako povjerenje u radnike koji rade iz udobnosti vlastitog doma, kao što imaju u one koje svakodnevno viđaju u uredu?“

Na panelu će biti prezentirani rezultati istraživanja o budućnosti organizacije rada i radnog mjesta u kojem i dalje možete sudjelovati i ponuditi vaša razmišljanja o ovoj temi.

U okviru drugog panela ‘Trendovi na tržištu rada’, na kojem će sudjelovati čelni ljudi vodećih regionalnih portala za zapošljavanje, govora će biti o najznačajnijim promjenama na ‘recruitment’ tržištu, najtraženijim zanimanjima, manjku domaćih radnika i uvozu radne snage te drugim trendovima u zapošljavanju.

Interaktivne radionice, networking i Najbolje HR prakse
Za sve one koji žele dodatno obogatiti svoje znanje i izbrusiti vještine, konferencija nudi interaktivne radionice na temu leadershipa, wellbeinga i mindfulnessa, a nikako nemojte propustiti Masterclass uz sjajnog Skipa Bowmana!

Prilika je to za učenje, ali i za dugo iščekivani networking i druženje s kolegama iz struke!

Također, MojPosao je još 2010. godine pokrenuo projekt Najbolje HR prakse kojim odajemo priznanje kvalitetnom, predanom i učinkovitom radu HR profesionalaca. 

S ponosom možemo istaknuti kako je na stol našeg stručnog žirija ove godine dostavljen rekordan broj originalnih HR projekata, programa i inicijativa koji su pridonijeli povećanju kvalitete rada zaposlenika i boljim poslovnim rezultatima, a 23. rujna ćemo doznati tko su autori najboljih HR praksi u Hrvatskoj.

Partneri konferencije su Algebra i LQ, a sponzori BE-terna i Carlsberg.

Svoje mjesto na najvećoj regionalnoj HR konferenciji REZERVIRAJTE već danas!

Podijeli ovu objavu