Pia-Maria Thoren

Agile trenerica, motivacijska govornica, autorica knjiga

Jedna od prvih osoba na svijetu koja je povezala pojmove „Agile“ i „HR“. Pia-Maria Thorén  je predvodnica brzo rastućeg globalnog pokreta – „Agile people“. Sebe opisuje kao osobu koja se pronalazi u HR-u, IT-u, ali i financijama i menadžmentu.

Pia-Maria ima ključni utjecaj u agilnom HR-u, vodstvu i motivaciji. Popularna je predavačica na mnogobrojnim konferencijama; sudionica na brojnim podcastovima, intervjuima i blogovima.

Na neformalan način, u svom skandinavskom stilu – vrlo jasno daje do znanja da se vodstvo mora promijeniti. Govori o novoj ulozi voditelja „Agile People Coach“ – te predstavlja alternativnu karijeru za HR i menadžere u budućnosti rada.

Svijet postaje sve složeniji i vođenje kompanija zahtijeva potpuno drugačiji stil, koji ljudima omogućuje da griješe i uče na greškama. Stare strukture s hijerarhijama „od vrha prema dolje“, godišnji proračuni povezani s fiksnim ciljevima izvedbe i nagradama ne podržavaju agilnost niti osobnu motivaciju zaposlenika potrebnu za stvaranje budućih radnih mjesta.

Autorica je knjiga „Agile People – Radikalni pristup za ljudske resurse i menadžere“ (pristup koji vodi do motiviranih zaposlenika) i „Agile People Principles“ – Poziv na akciju za budućnost rada.

Podijeli predavača